19 Haziran 2012 Salı

Ulvi Güveneroğlu


Ulvi Güveneroğlu, 12 Haziran'a kadar adını çok duymadım. Alt yapı koordinatörlüğüne getirildiğini öğrenince haklı olarak araştırma yapıp hakkında bilgi sahibi olduğum birisi. Göztepe'ye imza attıktan tam altı gün (6) gün sonra efsanesi olduğu Beşiktaş'ın teklifini kıramadı ve yollarımız ayrıldı. Yollarımızın kesiştiğini söylemek bile çok güçken kağıt üzerinde oluşan birliktelik son buldu.

Süreçte yönetimi suçlayanlar, Ulvi hocaya küfür edenler ve 'içimizden biri neden çıkmıyor?' grupları olarak yine bölünmeyi başardık. Konu Göztepe olunca itina ile bölünebiliyoruz. Empati yapmak her zaman sağlıklı olmasa da bu konuda Ulvi hocaya hak verdiğimi söyleyebilirim. 15 sene top oynadığın, 405 kez formasını giydiğin takımdan hizmet çağrısı gelince anlaştığın kulüp Göztepe bile olsa duygularına yenik düşebiliyorsun.

Her ne kadar hak veriyor olsam da Ulvi hoca kariyerinde hep bir kara lekeyle dolaşacaktır. Efsane futbolcu olması, karakterli topçu olması Göztepe büyüklüğünü algılayamayıp yaptığı yanlışın üzerini örtemeyecek. Bize düşen Göztepe'mizi düşünmek. Şahıslar üzerine çok durmamalıyız. Yeni anlaşılacak hocanın Göztepe'nin değerlerini bilen birisi olması yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok: