6 Nisan 2014 Pazar

Küsmek


Kargaşanın olduğu yerlerde genelde susmayı tercih ederim. Yaşamın her alanında kaostan beslenen ve bunu kendilerine yaşam biçimi haline getirmiş insanları görebiliyoruz. Dün stadyumda yaşananlardan sonra hangi taraf için utanacağımı şaşırdım. 

Topçular, tarihin en kötü kadrosu tespitini bizlere yaptırırken oynadıkları futbolu unutmuş, iki galibiyetle tribüne tavır almaya başlamış, kendisine tribünden küfür eden taraftarları gelsene gelsene diye sahaya çağırır olmuş. Kısacası ipler aslında çoktan kopmuş, topçular galibiyetlerle elleri güçlenir güçlenmez bilinç altlarında yatan tribün nefretini dışarıya vurmaya başlamışlar. 

Eh be güzel topçu abilerim, kardeşlerim keşke tribüne bu kadar kafayı takacağınıza futbolunuza odaklansaydınız. Keşke edilen küfürleri önemsemek yerine biz takım olarak 3 hoca gönderdik ve 4. hoca geldi artık sorunun hocada olmadığı aşikar deseydiniz. Her ay maaşınızın takır takır ödendiği yerde 'ulan biz buradan ekmek yiyoruz artık şu takımı hak ettiği yere getirmemiz gerekiyor' diye kafanızı yorsaydınız. Sezon boyunca taraftarın psikolojisiyle oynayıp durdunuz. Dahası yıkılmaz kale dediğimiz İzmir'de galibiyeti unutturdunuz hatta galibiyeti geçtim rahat maç izleme keyfimizi elimizden aldınız. Yani siz gene tribüne trip atın ben atmayın demiyorum ama önce sezon içerisinde yaşananları hatırlayın sonra zaten yaptığınız hareketten dolayı utanacaksınız..

Gelelim tribüne.. Gümüşhane'de tribüne gelmeyen adamla Gürsel Aksel'de konuşmadan tribüne çağırırsan böyle topçunun maskarası olursun. Bu saatten sonra gelecek şampiyonluğun bile anlamı kalmadı, geçmiş olsun.

Hiç yorum yok: