3 Aralık 2013 Salı

İstatistik #1



Sezonu bir yerden yakalamamız gerekiyordu ve Kırklarelispor maçında takım olarak bunu başardık. Bol gollü galibiyetin ötesinde bizi hesaba katmayanlara verdiğimiz mesaj çok önemliydi. Takım bunları yaparken detaylarıyla yazacak vakit bulamamıştım. 

Göztepe'miz sezonun geriye kalan 14 maçında neler yaptı şöyle bir inceleyelim;

- Takımda maçların tümünde 90 dakika forma giyen tek isim 1290 dakika ile Yavuz Eraydın. Yavuz'u 12'şer maçla Cihan Yılmaz, Şaban Genişyürek, Sabutay Bayülken, Osman Fırat, Onur Bektaş ve Tolga Çavdar takip ediyor. Sakatlıklar ve cezalı oyuncularımızı bir kenara bırakırsak çok az oyuncunun sürekli olarak sahada kaldığını ve oyuncularımızın sürekli oynayamadığını bu istatistikten görebiliyoruz. 

- Takımımızın en golcü ismi Şaban Genişyürek ve Enes Kubat. Her iki oyuncumuzun da 5 golü bulunuyor. Oyun yapımız gereği (hocanın da belirttiği) Cihan Yılmaz'ın oynadığı oyun sisteminde çift forvet çıkmamız zor. Enes'in sağ kanat oynamasına rağmen fiziki kapasitesinin üst düzey olması ve istekli oyunu sayesinde 5 gol attığını görüyoruz. Şaban ve Enes'in ardından 3 golle takımın hücum gücünü üstlenen Cihan Yılmaz geliyor.

- Ligimizin durumuna bakacak olursak Çanakkale Dardanelspor 21,8 yaş ortalaması ile ligin en genç ekibi durumunda. Göztepe'miz ise ligin en genç 5. takımı, yaş ortalamamız 24,8. 

- Oynadığımız maçlarda takımımız toplam 34 sarı, 1 kırmızı kart gördü. Gördüğümüz tek kırmızı kartın sahibi Sabutay Bayülken olurken 6 sarı kartı bulunan Onur Bektaş bu anlamda hem takımımızın hemde ligin en çok sarı kart gören ismi konumunda. 

-  Geride bıraktığımız haftalarda 7 maçı gol yemeden tamamladık ve bu maçların 5 tanesi iç saha, 2 tanesi ise deplasmanda oynadığımız maçlarda gerçekleştirdik. 

- Maç başına attığımız gol oranı 1,5, yediğimiz gol oranı ise 0,71.

Yazıyı bitirirken eklemek istediklerim var. İstatistikler ulaşırken popüler internet sitelerini ve resmi siteyi kullandım. Bilinen istatistiklerin bir elde toplanması takım hakkında daha çok bilgi verecektir. 


Hiç yorum yok: