20 Ocak 2011 Perşembe

Penny Taylor Olayı


 Sene başı Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'na 2 çok önemli Wnba oyuncusu transfer etmişti.Wnba'in en iyi oyuncusu olarak gösterilen Taurasi ve onun en yakın arkadaşlarından yine çok önemli bir yıldız Penny Taylor transfer edilmişti.Fenerbahçe bu 2 süperyıldızı getirdiğinde hedefler ve beklentiler çok yüksekti.Ancak ne yazıkki 2 oyuncu da daha yarım sezonu dolduramadan takımdan ayrıldılar.

Bilindiği gibi Diana Taurasi'den alınan örneklerin hem A hem de B numunesi pozitif çıkmış böylece süperyıldızın doping yaptığı kesinleşmişti.Taurasi'nin aldığı ceza sonrası yönetim yolları ayırmıştı.Bundan sonra Beşiktaş maçında kendisinden doping testi için numune alınması gereken Taylor sorun çıkartmış,hatta Taurasi'ye haksızlık yapıldığını düşündüğü için numunesinin Türkiye'de değil Köln'de incelenmesi koşuluyla bunu kabul etmişti.


Sorunlar bununla kalmadı.Taurasi'nin gidişinden sonra Taylor'un huzursuzluğu iyice arttı.Kadroya girmek istemedi ve yönetimi çok uğraştırdı.En son olarak ta hafta başı habersiz olarak ülkesine gitmiş.Kötü oldu tabiki.2 süperyıldızın böyle ayrılması.Fenerbahçe'de ciddi kan kaybetti bu 2 oyuncunun gidişiyle mutlaka bir veya birkaç takviye gelecektir.


Kulüpten de Taylor'un gidişine dair açıklama geldi bugün.Taylor'un doping testi sorununu anlatmışlar.Devamında da "Bu durum Türkiye Basketbol Federasyonu ile paylaşılmış, oyuncunun kendi isteğiyle alınan numuneler, Köln'deki laboratuvara gönderilmiştir. WNBA'de Phoneix Mercury forması altında uzun yıllar takım arkadaşı olan Diana Taurasi'nin haksızlığa uğradığı inancını taşıyan, kendisinin de bu tür bir haksızlıkla karşılaşacağını düşünen Taylor, basketbol kariyerine Türkiye'de devam etmeme kararı alarak deplasmandaki BOTAŞ maçı kafilesine katılmak istememiştir. Yöneticilerimizin ve idarecilerimizin yoğun ikna çalışmaları sonucunda BOTAŞ kafilesine maç günü dahil olan Avustralyalı oyuncu, 13 Ocak 2011 Perşembe günü Lotos Gdynia maçında forma giymiş, buna karşın 17 Ocak 2011 Pazartesi günkü antrenmana hiçbir gerekçe göstermeksizin katılmayarak Amerika'ya gitmiştir." açıklaması gelmiş.Bu açıklamalara göre Taylor'a ceza da gelicektir.

Ama zaten en yakın arkadaşı ve kendisinin buraya gelmesini sağlayan Taurasi'nin gidişiyle Taylor'un da bu sorunları yaşayıp gitmesi pek süpriz olmadı.Dediğim gibi Fenerbahçe adına kötü oldu.Wnba'den transfer(ler) görebiliriz.

Hiç yorum yok: