18 Nisan 2011 Pazartesi

23 yıl sonra gelen Özcan Kızıltan


Göztepe Teknik Direktörleri tam 23 yıldır başladıkları sezonu tamamlayamamışlar. 23 yıl sonra bunu başaracak olan isim Özcan Kızıltan. Teknik Direktör değişikliklerinde hocaların payı olduğu kadar yönetimlerinde payı büyüktür. Özcan hocanın en büyük şansı Ali Gültiken'in ona olan güvenidir. Bu güveni zaman zaman boşa çıkaracak gibi dursa da Ali Gültiken yerinde tespitlerle Özcan Kızıltan'a yardımcı olmayı başarmıştır.Sonuç olarak da sezonun bitimine 3 hafta kala takımımız 5 puanla lider durumdadır.

Tek forvet oynattığı için çok sayıda eleştiri alan Özcan hoca bu düşüncesinden kolay kolay vazgeçmediği gibi takım kötü giderken bile kurtuluşu bu düzende aramıştır. Bu sistemde ısrar etmesinde ki en büyük etmen Özcan hocanın önceki sezon çalıştırdığı Bucaspor takımında Mehmet Batdal gibi bir forvetle bu düzende başarıyı sağlamış olmasıdır.

Sezonun bitimine 3 hafta kala bizler hala Özcan hocayı konuşuyorsak bir yerlerde büyük hatalar var demektir. Bank Asya mücadelesine hazırlanan Göztepe'de gelecek sezon adına verilecek kararlarda bu hatalar iyice incelenmelidir. Şahsi kanaatim Özcan hocaya yaptıklarından dolayı teşekkür edip Göztepe değerlerine daha çok sahip çıkabilecek,takımın değerini daha iyi anlayabilecek bir teknik adamla yola devam edilmesidir. Özcan  Kızıltan tarih sayfalarında 23 yıl sonra sezonu tamamlamış olan teknik direktör olarak anılacak olsa da maalesef aldığı kararlarla Göztepe büyüklüğünün altında kalmıştır.

Hiç yorum yok: