27 Nisan 2011 Çarşamba

Rakamlarla Spor Toto 2.Lig

Spor Toto 2.Lig Statü gereği bu sezon Kırmızı ve Beyaz grup olmak üzere iki grupta oynandı. Her iki grupta 32.haftayı geride bıraktılar.

Beyaz ve Kırmızı Grup liderleri Göztepe ve Elazığspor'un oynanan 32 maçta 68 puan alarak liderliği göğüslediklerini görüyoruz.İki takımda bu hafta evlerinde oynayacakları maçları kazanmaları halinde son haftayı beklemeden şampiyonluklarını kutlayacaklar..

Göztepe 32 maç 20 Galibiyet 8 Beraberlik ve 4 Mağlubiyet
Elazığspor 32 maç 19 Galibiyet 11 Beraberlik ve 2 Mağlubiyet

Gol krallığında ise 18 golle Beypazarı Şekerspor'un golcüsü Coşkun Yılmaz lider durumda. Coşkun Yılmaz'ı Göztepe'mizden 15 Golle Tayfun Özkan ve 12 Golle İlhan Şahin takip etmekte..

Rakamlarla Spor Toto 2.lig;
20 galibiyetle en çok galibiyeti olan iki takım bulunmakta bunların; Göztepe ve Konya ;TŞ
1 galibiyetle en az galibiyeti olan takımın Gebzespor
2 mağlubiyetle en az mağlubiyet yaşamış olan takımın Elazığspor,
23 mağlubiyetle en çok mağlubiyet yaşamış olan takımın Gebzespor
17 beraberlikle en çok beraberliği olan takımın Tokatspor
4 beraberlikle en az beraberliği olan takımın Konya Torku Şekerspor
66 golle en çok gol atan takımın Göztepe'miz
22 golle en az gol atan takımın Mardinspor olduğunu görüyoruz..


Spor Toto 2.ligde yukarıda verdiğimiz istatistik değerlerinin daha ötesinde bir heyecan yaşanmakta. Göztepe ve Elazığspor statü gereği bir üst lige çıkmayı garantilemeye en yakın takımlar olarak görünse de son iki haftada çok zorlu bir Play-Off serüveni ve ligde kalma mücadelesi yaşanacak.

Beyaz Grupta Bandırmaspor,Bugsaş,B.Şekerspor ve Y.Malatyaspor bu hafta itibariyle Play-Off potasında ki takımlar. Bu takımları İskenderun DÇ ve Bozüyükspor takip ediyor. Matematiksel olarak herhangi bir şeyin kesinleşmediği şu haftalarda herkes bir üst lige çıkabilmek için elinden geleni yapıyor.Alt tarafta Gebzespor'un haftalar öncesinden düşeceği kesinleşmişti. Adıyamanspor,A.Sebatspor,Hacettepe ve Mardinspor ise kalan iki haftada düşmeme mücadelesi verecek takımlar.

Kırmızı Grupta Konya Torku Şekerspor,Eyüpspor,Adana DS ve Sakaryaspor bu hafta itibariyle Play-Off potasında ki takımlar. Bu takımları matematiksel olarak Play-Off şansı devam eden Fethiyespor takip etmekte.Beyaz gruba nazaran takımların daha çok puan topladığı Kırmızı Grupta Dardanelspor,1461 Trabzon,Ofspor,Belediye Vanspor ve Tarsus İY ise kalan iki haftada düşmeme mücadelesi verecek takımlar.

Hiç yorum yok: