4 Eylül 2011 Pazar

Manisaspor - Göztepe'miz


Sezon öncesi yaptığımız hazırlık karşılaşmalarında 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alınca herkeste haklı olarak bir isyan hali mevcuttu. Takımın hazırlandığı dönemde bile maç kaybetmesine razı gelmeyen bir taraftar kitlesine sahibiz.

Daha önce oynanan 8 hazırlık karşılaşmasının hiç birini izlemeden alınan sonuçlara göre yorum yapmak istemediğim için herhangi bir hazırlık karşılaşması değerlendirmesi yapmadım. Ancak takımın 9.hazırlık karşılaşması olan Manisaspor maçını bir şekilde izleme fırsatı buldum. Göztepe.com için canlı anlatım yapacağım maçı yayın olmadığı halde izlemekte çok güzel oldu.

Maçı dikkatle izleyenler takımdaki değişimin farkına varacaklardır. Çok değil bundan 3 ay önce gönderilen oyuncular için Özcan Kızıltan'a tam anlamıyla sallarken bugünkü kadroyu görünce hocaya hak verdim. Geçen seneki kadro ve bu sene kurulan kadro arasında çok büyük farklar mevcut. Kadro kalitesi, oyuncuların bizlere yaşattıkları olarak olaya bakmamak lazım. Bugün maçı dikkatle izleyen birisi olarak orta sahanın artık çok daha dinamik ve üretken olduğunu söyleyebilirim.

Sürekli tek forvet oynattığı için eleştirilen Özcan hoca sanırım bu sene istediği transferlerle kendi kafasındaki takımı büyük oranda kurmuş. Üretken orta saha ve kanat oyuncuları ilerideki yeni transfer Bradley'i çok güzel beslediler. Özellikle Aydın ve Yasin kalitelerinin bu ligin üzerinde olduğunu bizlere gösterdiler. Orta alanda İlhan Şahin'in tek topları olumlu kullanması ve Bradley'in top dağıtıcı özelliğinin bulunması maçta 8-9 çok net gol pozisyonuna girmemize sebep oldu. Dinamik orta sahamız rakibe top yapma imkanı vermezken, kaptığımız toplarla çabuk hücuma çıkarak etkili olduk. Maç boyunca oldukça fazla pozisyona girdik fakat değerlendiremedik. İşin savunma kısmında Evren ve Bülent'in mükemmele yakın uyumu takım savunmasını çok rahatlatıyor. Yüksel'i canlı olarak izlemediğim için oyuncu hakkında yorum yapmam doğru olmaz ancak Ulaç tam anlamıyla bir sağ bek. Kademe anlayışı gayet yerinde, bindirmeleri dengeli ve önünde Yasin gibi savunma yönü hücumuna göre zayıf olan oyuncuyla oynamasına rağmen hiç sorun yaşamadı. Sezon içerisinde form durumunda bir düşme olmazsa sezonun flaş transferlerinden olabilir.

Bradley Grobler içinde birkaç şey söylemek lazım. Çok iyi bir golcü olduğunu bu maçta bizlere gösterdi. Sürekli pozisyonda ve sürekli takıma katkı sağlamak için bir şeyler yapıyor. İleride top tutuyor, dağıtıyor. Yalnız uyum problemini aşamadığı da çok belli oluyor. Yasin, Aydın, Grobler üçlüsü bugün uyumlu olabilselerdi maçı farka götürürlerdi. Grobler'ın takıma uyum problemini aştıktan sonra çok iyi bir golcü olacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Takım sezonun başlamasına bir hafta kala ciddi bir sınava girdi ve başarıyla atlattı. Teknik ekip, yönetim, taraftarlar öncelikle Denizli deplasmanını düşünmeli ve ardından derbiye yoğunlaşmalılar. Denizli deplasmanında çıkacak her türlü olaydan uzak durulmalıdır. Derbiyi seyircisiz oynamak kimseye yarar sağlamaz. Bugün basit bir hazırlık maçına bile tribünde kavga çıkaranların yaptıklarının sadece takıma zarar verdiğini iyice düşünmeleri gerekiyor.

Hiç yorum yok: