28 Kasım 2011 Pazartesi

Göz-Göz Lider Sever(!)


Galibiyet ardından söylenecek çok şeyi olanlar elbet ki olacaktır. Aylardır eleştirdiğimiz Özcan Kızıltan'ın oyun karakterinde herhangi bir değişikliğe gitmemesi sistemine olan güveni gibi gözükse de kadroya baktığımızda çaresizlikten başka bir şey değil.

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Yasin Avcı, Aydın Karabulut, Gürhan Gürsoy, Korhan Öztürk istenilen futbolu oynamayınca forvet transferi Bradley sol kanada geçti. Sakatlıklar, cezalı oyuncular vs.. bunlar illaki olacaktır. Sezon başında bu takımı kuranların tüm bunları önceden tahmin etmesi ve bu yönde kadro kurmaları gerekiyordu. Bugün yapılan eleştirilerin haksız olduğunu söyleyenler ( seçerek ) aldıkları oyuncuları kadro dışı bırakıyorlar. Geçen sezonda aynı uygulamalara tanık olmuştuk. Özcan Kızıltan'ın kadrosunda işler yolunda gitmeyince muhakkak birileri kadro dışı bırakılıyor. Oyuncu performansının bu anlamda çok önemi de yok. Hocayla iyi anlaşamazsan, takımda iyi gitmiyorsa kadro dışı kalabilirsin.

Yaşanan olayları olağan gibi gösteren yönetimi de kutlamak gerekiyor. 15 maç kadro dışı bıraktığın adamı mecburiyetten (!) kadroya alıyorsun dahası bir maç sonra ilk 11 başlatıyorsun ses çıkaran yok (!). Takım içinde sıkıntı olduğu zaman sürekli olarak oyuncular kadro dışı bırakılıyor, sorgulayan yok (!).

Welcome to Kızıltan's Farm!
--------
Bugünkü maça gelecek olursak, Özcan hocanın yerinde olsam Vedat'ın her yerinden öperdim. Oyun anlamında Şamil ve Hakan'ın orta sahaya kattığı dirençle takım pozitif futbol oynamaya, mücadele etmeye başladı. Maalesef takım olarak mücadele etmiyoruz. Takımın yükü bu iki oyuncuya kalıyor. Hakan ve Şamil doğru kademelere girip herkesten daha fazla koştukları için orta sahada rakibe basit top yaptırmıyoruz. Sol kanada geçen Bradley stoperler arasından ezilmediği için iki maçtır daha etkili oynuyor. Bugünde pek çok pozisyonda ayakta kaldı ve ileriye top taşımamız adına gerekli hamleleri yapmakta başarılıydı. Murat Berge'nin fiziki mücadelesinden çok mental açıda futbola dönmesi lazım. Kafası sahada değil. 45 dakika boyunca herhangi bir etkili hareketini göremedik. Yerine giren Emre ise takımın iyilerindendi. İlhan'ın golünde de asisti yapan Emre sakatlıktan tam anlamıyla kurtulursa sağ kanatta yararlı olabilir.

Takımın iyileri; Hakan, Şamil, İlhan, Vedat plase Emre.
Takımdan şiddetle uzaklaştırılması gereken kişiler; Özcan Kızıltan, Fuat Onur.

Not: Türker gol atsa da fizik olarak tam anlamıyla hazır değil. Fuat Onur hakkında da çok şey yazmadım ki küfür içerikli bir yazı olmasını istemedim. Saygılar..

Hiç yorum yok: