21 Kasım 2011 Pazartesi

Özcan'ı Dinleme, Saldır Göztepe!


Maç öncesi kulüpten gelen açıklamayla Berkay'ın profesyonel sözleşme imzaladığı ve 18 kişilik kadro içerisinde yer alacağı duyurulmuştu. Geçen hafta Murat Berge sürprizinde olduğu gibi bu haftada sakat oyuncuların çok olması teknik ekibi genç oyuncuyu kadroya dahil etmek zorunda bıraktı. Gönül isterdi ki genç oyuncumuzun takıma katkı vereceği düşünüldüğü için sözleşme imzalansın ve kadroya alınsın.

Maça gelecek olursak takım her hafta olduğu gibi ortaya hiçbir şey koyamadı. Bugün için farklı olan Şamil'in güzel vuruşu sonrası galip gelmemiz oldu. Maç öncesi kadrolar açıklandığında çıkan 11'in ötesinde yedek kulübemiz acınacak haldeydi. Olası bir sakatlıkta oyuna alabileceğimiz bir hücum oyunumuz yoktu. Özcan hoca 5 defans ve 2 orta saha ile oyuna katkı yapmayı bekliyordu. Nitekim kendinden beklendiği gibi sahaya 4-3-2-1 gibi çıkan takımımız maçı 6-4-0 gibi saçma sapan bir taktikle bitirdi.

Oyuncular sahada mücadele ettiği sürece sistemin özellikle Bank Asya'da çok etkili olmadığını biliyoruz. Belirli bir sistemimiz yok. Sezon başında orta sahanın çok sık tek top yapmasıyla pozisyonlar buluyorduk, artık onlarda yok. Oyuncular sahaya ne oynayacaklarının farkında olmadan çıkıyorlar ki genelde 6 net savunmacıyla oynadığımız için topu rakibe verip hata yapmasını bekliyoruz.

Bugün taraftarlar yöneticilerin, teknik direktörün istifa etmesini istiyorlarsa beklentileri galibiyet değil.. Beklenti takımın Göztepe ismine yakışır şekilde futbol oynaması, 86. dakikada oyuna 3.stoperin sokulmaması, sahada 8 savunma 2 hücum oyuncusunun olmaması, yedek kulübesinde en azından yedek 1 golcü bulunması ve daha niceleri..

Her şartta takımını destekleyen Göztepe taraftarını başkalarıyla karıştırmak yapılacak en büyük yanlış olur. Camiayı iyi tanıyan yönetimin artık konuya direkt olarak el atması gerekiyor. Taraftar galibiyet sevdalısı olsaydı, o maçlar 4 yıl önce 10bin kişiye oynanmazdı. Herkesin kendi çıkarını düşündüğü günlerde armanın peşinde yılmadan gelen binlerce taraftarın dayanacak gücü kalmadı. Protestolar daha tatsız boyuta varmadan gereken yapılmalı, bugün alınan galibiyet hiçbir şeyi düzelmediği gibi beklentileri de değiştirmemelidir..

Unutmadan, takipteyiz..

Hiç yorum yok: