18 Şubat 2011 Cuma

Göztepe Efsane Kadro #1


Teknik Direktör: Adnan Süvari
Yedekler: Güngör, Ali İhsan, Cenap, Mehmet, K.Ali

Göztepe Efsanesi Adnan Süvari ile başlıyor...

Göztepe’yi kuruluş yıllarında ihya edip, ilk ulusal şampiyonluğunu kazanılmasını sağlayan başkan olarak unutulmazlar listesine giren Şevket Filibeli, görevini arkadaşı Sabahattin Süvari’ye bırakır. Sabahattin Süvari ise takımı kardeşi Adnan Süvariye emanet ederken Göztepe’yi tarihe mâl edecek bir karar aldığını biliyor muydu bilinmez.

Bu kadro neler mi başardı? Ligde fırtına gibi esip, İstanbul beylerini tir tir titretti. 2 kez Türkiye Kupası, 1 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kaldırdı. Göztepe’nin ligdeki gerçek başarısının tarifini ise efsane kadronun efsane kalecisi - mekanı cennet olsun - Moskova Panteri Ali Artuner’in ağzından dinleyelim:

"Şampiyon olamadık ama; şampiyon olmuş gibi güzel günler yaşadık. İstanbul egemenliğine meydan okuduk, üç büyükleri karşımızda savunma oynattık. Avrupa'ya açıldık, önemli başarılara ulaştık. Kimileri para kazandı futboldan, biz itibar kazandık."

1964'ten 1971'e kadar, 5 kez Fuar Şehirleri (şimdiki adıyla UEFA), 2 kez de Kupa Galipleri olmak üzere tam 7 kez Avrupa kupalarında mücadele etti. Oynadığı 30 maçta, 10 galibiyet, 2 beraberlik, 18 yenilgi aldı. Attığı 37 gole karşılık 48 gol yedi. Bir Türk takımı, hele ki bir Anadolu takımı için hayli başarılı sayılabilecek bir tabloydu..



Hiç yorum yok: