16 Şubat 2011 Çarşamba

Kasabaya Futbol Dersi! - Turgutlu 0-5 Göztepe


Ligde çok kritik haftalar oynanırken son iki haftada kaybedilen 5 puan Turgutluspor maçını telafisi zor bir maç haline getirmişti. Daha önce Turgutlu 7 Eylül Stadyumunda oynan 9 karşılaşmada 7mağlubiyet 2 beraberlik alan takımımızın bu kritik haftada olası puan kaybı Bandırmaspor'a şampiyonluk yolunda önemli bir fırsat yaratacaktı.

Teknik heyet ve oyuncular sahaya bunun bilincinde çıkarken takımımız henüz 2.dakikada Tayfun Özkan'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Maçın henüz ilk dakikalarında gelen golle takımımız üzerindeki baskıyı atmış oldu. Gol erken gelmeseydi Turgutluspor'un direnci artabilirdi. Golün ardından Turgutluspor'un baskılı oyununa orta sahamız istenen direnci gösteremeyince 20.dakikaya kadar baskı yiyen taraftık. Dakikalar 23'ü gösterirken tekrar sahneye çıkan Tayfun Özkan'ın mükemmel ara pasıyla Türker durumu 2-0'a getirdi. Artık takımımız daha kontrollü ve rahattı. Orta sahamızın direnci artmış ve galibiyeti koruma niyetinden daha çok top yapma derdindeydik. Uğurtan'ın yaptığı etkili bindirmelerinden birinde Türker 3.golü atınca maç Turgutluspor için bitmişti. Bu skor aynı zamanda ilk yarınında skoruydu.

İkinci yarı aynı istek ve arzusunu devam ettiren takımımız 85.dakikada yeni transferlerden Razaman Kahya ve 90.dakikada Tayfun Özkan'ın bilindik kafa gollerinden birini atmasıyla maçtan 5-0 gibi net bir skorla galip ayrıldı. Böylesine stresli bir karşılaşmayı 5-0 gibi farklı kazanan takımımızı kutluyorum. Ben her zaman ki gibi bu kadronun ligin çok üstünde olduğunu savunmaya devam ediyorum. Bu maç bu kadronun birazcık kendisini göstermesinin sonucunda bu kadar rahat kazanılmıştır. Özcan hoca Tayfun'u tek forvet oynatmaya devam ettiği sürece sıkıntılı sonuçlar almaya devam edeceğiz gibi gözüküyor. 3. golde rakibin iki stoperini üzerine çeken Taygun Türker'e rahat bir gol olanağı sağladı. Maç içindeki bu durum bile Özcan hocaya ders olmalı.

2 yorum:

ultraslanhaber dedi ki...

Kaça aldınız maçı?

Göztepe dedi ki...

Kaça mı? Sanırım yanlış yerdesiniz. Biz amatöre kadar düşerken bile maç satın almadık. Şeref denen olguya sizin baktığınız çerçeveden bakmıyoruz.