10 Şubat 2011 Perşembe

İstatistik Olarak Göztepe..



İstatistik konularını pek bilmem.Basketbol konuları içinde büyük bir yere sahip olduğunu ama konu Futbol olunca o kadar etkili olmadığını düşünüyorum. Son Yeni Malatyaspor maçı sonrası Göztepe'nin istatistik değerlerini birazcık da olsa kurcalamaya karar verdim.Karşıma çıkan istatistik değerleri çok değişik şeyler düşünmeme sebep oldu.Şöyle ki ;

- Tayfun Özkan bu sezon 704 dakika sahada kalıp 8 gol atmayı başarmış.Maç başına bir gol ortalama tutturmuş ve takımda ki en verimli golcü olmuş.Tayfun Özkan'a olan hayranlığım istatistik değerlerinden daha çok sahada bulunduğu zaman her şeyini takım için verebilmesidir.

- Türker Demirhan bu sezon 1407 dakika sahada kalıp 8 gol atmayı başarmış.Neredeyse iki maçta bir gol ortalama tutturmuş.Takımda Tayfun Özkan ve Türker'in gol sayıları eşit olmasına rağmen aralarında verim açısından büyük bir fark var.

- Takımın diğer forvet oyuncuları Uğur Kıllı ve Uğur Işıkal toplamda bir gol atabilmişler.İkilinin oynadıkları süre 130 dakika gibi Tayfun ve Türker'e göre çok az olsa da verim açısından çok düşükler.

- Orta saha oyuncuları şu ana dek oynanan maçlarda toplam 19 gol atmışlar. Bu oyuncular içinde İlhan Şahin 7 golle ön plana çıkan isimlerden. İlhan Şahin aynı zamanda 5 sarı kartla takımda en çok kart gören isim olarak karşımıza çıkıyor.

- Defans oyuncularımızdan İzzet Kaya oynadığı 1620 dakika ile takımın en çok oynayan oyuncusu durumunda. İzzet Kaya'yı 1462 dakikayla İlhan Şahin, 1407 dakikayla Türker Demirhan ve 1170 dakikayla kalecilerimizden Akın takip ediyor.

Çok kısıtlı olan verilerle istatistik olarak buraya kadar ilerleyebiliyoruz.Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta oynayan Göztepe şu anda 45 puanla 2.sırada yer alıyor.

Alayına İsyan Ölümüne GÖZTEPE!


Not: Son olarak Cenk Karataş'ın 'Neden Göztepe?' sorusuna verdiği muazzam cevabın videosuyla bitirmek istiyorum... 'Video eski olduğundan Zafer abinin ligde kalmak istiyoruz sözleri önceki sezonlara aittir.'

Hiç yorum yok: