16 Mayıs 2011 Pazartesi

Futbolsuz günler #1



Göztepe'miz şampiyon olarak Bank Asya 1.lige çıkmayı garantilediğinden beri futbolu çok önemsemez oldum. Kutlamalar falan derken kendimizi kaybettik. Bu arada Göztepe ile birlikte Elazığspor Bank Asya'nın yeni takımı oldu. Playoff mücadelesi için çeyrek final maçları da tamamlandı ve Bank Asya'ya çıkmasını istediğim Adana Demirspor Y.Malatya'yı eleyerek yarı finale çıktı. Bundan sonra inşallah yollarına taş koyan olmaz da Bank Asya'nın yeni takımı olurlar. Yaşadığım şehir Mersin'e olan yakınlıklarından dolayı Göztepe'nin olası deplasmanlarından birinin Adana olması beni fazlasıyla mutlu eder.

Gelelim Bank Asya'ya Samsunspor bir mucizeyi gerçekleştirerek Mersin İdman Yurdu'nun şampiyon olmasını sağladı ve bu iki takımda Süper ligin yeni takımı oldular. Gelecek olan son takım için playoff mücadelesi yaşanacak. Oradan da beklentim Çaykur Rizespor'un Süper lig yapmasıdır. Diğer senelerde Süper ligin gölgesinde kalan Bank Asya 1.lig TRT'nin de maçları yayınlamasıyla tüm insanları ilgisini çekti. Seneye Göztepe'nin de katılacağı bu lig şimdiden beni heyecanlandırıyor.

Süper ligde durumlar çok karışık. Fenerbahçe ve Trabzonspor şampiyonluğa koşarken yapılan terbiyesizliklerin tarifi yok. Ligin temiz olmadığı o kadar açık ki. Her taraftan gelen yorumlar Beşiktaş ve Galatasaray'ın bu yarıştan uzak kalmasından sonra taraftarların seviyesi oldukça aşağıya düşmüş durumda. Herkes küfür etme hakkına sahiptir ama önce kendi takımına bakarsın daha sonra edilmesi gerekiyorsa edersin. Sırf egolar tatmin olsun diye sahadaki mücadele ve futbolu görmeyen insanlarla dolu etrafımız. Bu durum böyle olmasaydı geçen sene kaçan şampiyonluktan sonra Daum'un görevine son verilmezdi. Hepimiz öyleyiz. Başarı bizim her şeyimiz. Eğer başarı yoksa tek tek eleştirmeye başlarız. Fenerbahçe cephesi şu anda mutlu ve yatış muhabbetleri kapanmış gibi görünüyor. Demek ki onlar geriye dönünce yatışlar artıyor öndeyken her şey normal!

Ayrı bir parantezde Şenol Güneş'e açmak lazım. İstanbul medyası şu anda hocayı öve öve bitiremiyor. Neden mi? çok basit takımı 2. durumda ve bu onların işine geliyor. Onların hocayı görmek istediği yer burası. Takımı liderken onu aşağıya çekmek isteyenler şimdi sırtını sıvazlıyor. Yapmayın,ayıptır,acizliktir!

Bursaspor geçen hafta 3 puanı sahaya çıkmadan kaybetti fakat bu hafta Kasımpaşa'yı 3-0 yenerek hak ettiği puanları almaya başladı. Saha dışında olan olaylarla ilgili o kadar çok video izledim ki... Kim suçlu? kim aciz kalmış? anlamak çok zor. Polis en başında çok sert bir tepki vermiş taraftara sonrasında olaylar kopmuş gibi duruyor. Benim burada iki çift lafım Polis teşkilatına olacak.. Doğuda üzerinize Molotof atarlar,Havai fişek atarlar,gaz bombası atarlar tepkiniz bunun yarısı kadar olur. Neden? aman ha açılım süreci var n'apar sonra başbakan sizlere? Bursa'ya gelince vurun lan nasıl olsa taraftar bunlar. Acizliğin resmidir bu. Başka bir tanımlamaya sığdıramıyorum. Gerçek terörü görmezden gelenler konu tribünde yaşanan olaylar olduğu zaman OHAL ilan ettirecekler az kaldı. Taraftarın içine girip hiç sordunuz mu 'neden oluyor bunlar?' diye. Belki İspanya,İngiltere'de kanun yazacağınıza önce kendi taraftarınıza sorsaydınız işimize yarayan bir yasamız olurdu...

Göztepe'de transfer çalışmaları sürdüğü sürece futbolsuz günler yazılarına devam edeceğim.. Türkiye'de gelişen spor olaylarını yazmak da zevkliymiş esasında neyse herkese mutlu günler...

Hiç yorum yok: