19 Mayıs 2011 Perşembe

Transfer Dedikoduları #1



Sezona iddialı bir ekip kurarak girmek isteyen Göztepe'de transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sportif Direktörümüz Ali Gültiken daha iki gün önce Barcelona Başkanı Sandro Rosell ile görüştü ve bu görüşme resmi kaynaklar tarafından doğrulandı. Ali Gültiken'in Gimnastic de Tarragona-Real Betis, Barcelona II-Las Palmas maçlarının yanı sıra, Barcelona-Deportivo maçını da izlediği belirtilirken takip edilen oyuncu isimleri olarak hiç bir açıklama yapılmadı. Barcelona B takımında oynayan bazı oyuncular içinde Barcelona Sportif Direktörü Andoni Zubizaretta ile görüşen Ali Gültiken İspanya'dan ayrılıp Azerbaycan'a geçti.

Henüz resmi kaynaklardan bir açıklama gelmemesine rağmen Ali Gültiken'in Azerbaycan seyahati pek olumlu geçmedi. Transfer etmek istediğimiz 3 oyuncu Maksim Medvedev, Rauf Aliyev ve Afran İsmayılov için maddi konularda Karabağ takımıyla anlaşamayan Ali Gültiken'in transferleri askıya aldığı söyleniyor. Afran İsmayılov için 500bin $ istendiği Azerbaycan haber sitelerinden duyurulurken diğer oyucular Maksim Medvedev, Rauf Aliyev içinde Karabağ takımının fiyatı yüksek tutması transferleri çıkmaza sokuyor.

Afran İsmayılov; 8 Ekim 1988 doğumlu olan genç oyuncu son iki sezondur düzenli olarak takımında forma giymekte. Sağ kanatta etkili oyunuyla bilinen Afran için istenen 
500bin $ bonservis bedeli transferi imkansız kılıyor.

Rauf Aliyev; 12 Şubat 1989 doğumlu olan genç oyuncu Afran gibi son iki sezondur takımda düzenli olarak forma giyiyor. Forvet pozisyonunda oynayan Rauf 2009/10 sezonunda 30 maçta 5 gol atarken 2010/11 sezonunda çıktığı 27 maçta 10 gol atmayı başarmıştır. Gelişimini sürdüren genç oyuncunun en büyük özelliği ise etkili kafa vuruşları olarak gösteriliyor.

Maksim Medvedev; 29 Eylül 1989 doğumlu genç oyuncu diğer iki takım arkadaşı gibi iki sezondur takımda forma şansı buluyor. Defans bölgesinde oynayan oyuncunun bu sene takımında daha az forma şansı bulduğunu söyleyebiliriz. 2009/10 sezonunda çıktığı 25 maçta 10 sarı kart görerek hırçın bir oyun yapısı sergileyen Maksim bu sezon çıktığı 17 maçta 2 sarı kart görerek bu konuda ki gelişimini açıkça gösteriyor.

Oyuncuların Azerbaycan Milli takımında oynadıkları göz önünde bulundurulursa transfer olmaları halinde Göztepe için yararlı olacaklardır. Oyuncu bilgileri ve değerlendirmeler tamamen dedikodu üzerine yapılmıştır. Bu yazıyı yazarken resmi kaynaklardan herhangi bir bilgiyi teyit ettiremedim. Transfer döneminin sonuna kadar bu oyuncuları transfer olması veya olmaması tamamen bonservis bedellerine bağlı. Futboldan uzak kaldığımız şu günlerde bizleri umutlandıracak transfer haberleri bekleyen bizler açıkça görüyoruz ki Ali Gültiken boş durmuyor. Göztepe için en hayırlısı neyse onun olmasını dilemekten başka yapabileceğimiz çok bir şeyde yok açıkçası...



Hiç yorum yok: