4 Mayıs 2011 Çarşamba

Şampiyonluk sonrası Göztepe'miz..


Yıllar sonra ait olduğumuz yerlere dönmeye başladık. Bu sene Bank Asya seneye kısmetse Süper Lig.. Şampiyonluk sonrası herkes tamda söylendiği gibi 'zafer sarhoşluğu' yaşıyordu.. Beni etkileyen kutlamalarda kendini kaybedenlerden daha çok 'bir an önce Bank Asya başlasın' ve 'seneye güzel kadro şart,şimdiden hazırlanmak gerek' diyenler oldu. Sonunda bugün kazandığımızı abartmayıp yarın ki başarı için düşünmeye başladık galiba..

Ali Gültiken'in şampiyonluktan sonra katıldığı programlardan birine denk geldim. Söylediklerine ve yapmak istediklerine karşı çıkacak tek bir Göztepe taraftarı olacağını sanmıyorum.. Takım için her şeyini vermeye hazır olan Ali Gültiken, Göztepe'nin bugün kazandığı başarısından ve geleceğinden bahsederken dışarıya yansıttığı enerji ve heyecan beni televizyon başında heyecanlandırmaya yetti.. Söylediklerinin arasında en kritik noktalardan birisi ise 'büyük olasılıkla Özcan Kızıltan ile devam edeceğiz' demesi oldu. Her ne kadar hocayı eleştirsek ve Göztepe'ye yakışan futbolu oynatamıyor gibi eleştirilerde bulunsak da işin sonucuna bakarsak 'Özcan hoca başarısızdır' demek yanlış olur. Geçen sene Bucaspor bu sene Göztepe ile şampiyonluk yaşayan hoca Türkiye içinde son 2 yılda 2 şampiyonluk kazanan tek isim. İstikrar açısından kendisinin kalması Göztepe'ye yarar sağlayacaktır. Kendisini en çok eleştirenlerden biri olan ben bu konudaki katı tutumu bir kenara bırakıp Özcan hocanın yapacaklarını izlemek ve ona destek olmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

Programdan anladığımız şeylerden birisi de Göztepe'nin hedefi geçmişte olduğu gibi altyapı kaynaklı bir takım olmak. Ali Gültiken'in bu konuda televizyonda yüzlerce kişinin söylediği gibi laf olsun diye konuşmadığından eminim. Neden mi?

Türk futbolu içinde hemen her gün insanlar 'altyapı önemlidir' diyor fakat ardından ekliyor 'altyapıdan oyuncu çıkaramıyoruz'. Bu sorun hem milli takımımızı etkiliyor hemde Türk kulüplerini. Yalnız atladıkları bir olay var ki altyapıya yatırım yapmadan oyuncu çıkmasını beklemek çok büyük bir hayalciliktir. Yönetimimiz ise yıllarca Türk futboluna hizmet etmiş Nedim Yiğit'i Altyapı Koordinatörlüğüne getirerek altyapıya verdikleri önemi bir kez daha perçinlemiştir. Nedim Yiğit, Galatasaray'da görev aldığı süre içerisinde kısır bir dönem geçiren Türk futboluna 'Emre Çolak, Anıl Dilaver, Cumhur Yılmaztürk ve Emirhan Ergün' gibi isimlerin kazandırılmasında büyük rol oynamıştır. Göztepe'nin geleceği açısından bu hamleyi yapan yönetimimizi kutlamak gerekir..

Şu anda bile gelecek sezonu düşününce büyük bir heyecan yaşıyorum. Yapılacak transferler ve takımdaki belirli oyuncuların elden kaçırılmaması durumunda Süper lig isteğimiz gerçekleşecektir. Ali Gültiken'in Özcan hocayla devam edeceği ve gurbetçi oyuncu aradıkları daha önceden kulağımıza geliyordu ama resmi ağızdan duymamıştık. Ali Gültiken'in açıklamalarından sonra aldığımız duyumların haklılığını gördük. Bu da demek oluyor ki gurbetçi oyuncular aranmaya başlanmış ve gelecek sezonun takımı kurulmaya başlanmış.. Yaşımın genç olmasına rağmen yıllarca aynı şeyi yaptım,yaptık. Her transfer döneminde o oyuncu gelsin şu oyuncu gelmesin. Yok kaleci alalım,defansa yabancı oyuncu şart gibisinden hayatımıza giren FM oyunlarının da etkisiyle yorum yaptık durduk. Maliyet/Yarar gibi kavramları önemsemeden ortaya isimler atmak bize şu anda en çok zarar verecek olaydır. Herkesin transfer hakkında mutlaka düşündüğü şeyler vardır. Göztepe için transfer konusunu bırakılım Ali Gültiken düşünsün.. Yoksa takımını bu kadar seven insanın arasında transferde oyuncu beğendirmek o kadar zor olacaktır ki.. Şahsım adına Ali Gültiken'in getirececği takıma yararlı olacak ve Göztepe'ye geçmişte terbiyesizlik yapmamış her oyuncuya saygı duyarım..

Son olarak;


''Biz geri dönene kadar kimse bir yere gidemez'' demiştik. Hatırladınız mı?






Hiç yorum yok: