21 Mayıs 2011 Cumartesi

A Milli Takım Kadrosu üzerine..



Kadro seçimi zor iştir. Hiddink kimi seçerse seçsin mutlaka birileri 'ya x oyuncu neden yok?' diyecektir. Hele ki bu tartışmaya kendi takımından oyuncu alınmadığını gören taraftarlarda dahil olursa konu tam bir çıkmaza girer. Bazı oyuncular var ki devamlı bahsedilen o meşhur milli takımın iskeletini oluşturan oyunculardır. Bu oyunculara saygı duymak gerekir fakat bu oyuncuları vazgeçilmez yaparsak kaybeden yalnızca Türkiye olacaktır.

Son açıklanan kadroda oyuncular seçilirken nelere önem verildi gerçekten çok merak ediyorum. Selçuk Şahin,Gökhan Zan,Engin Baytar gibi oyunculardan ne tür bir beklenti içindeler acaba? Olcan,Necip,Serdar Aziz,Hasan Ali Kaldırım gibi oyuncuların Milli takıma yükselmek için daha ne yapmaları gerekiyor? Bu oyuncular aylarca şu kadroda kendilerine yer bulabilmek için çalışıyorlar performans gösteriyorlar fakat sonuçta açıklanan kadrolar hep aynı. Ee son dönem performansları Milli takıma oyuncu seçilirken bir kriter değilse neden bu oyuncular mücadele ediyor,çalışıyor? Gökhan Zan son dönemde forma giyiyor başarılı maçlarda çıkarıyor fakat bu adamdan yıllardır bir kazan elde edememişsin neyi zorluyorsun ki? Ben eminim ki Hakan Balta sakat olmasa bu kadroda olurdu.  Adalet olgusu Milli takım içinde hangi aşamada işlemeye başlayacak?

Tamamen olumsuz bir tablo çizdiğimin farkındayım. Değişim,değişim diye bikbik ötenlerin Gökhan Töre'yi takıma çağırdık bak değişiyoruz,gençleşiyoruz laf kalabalığını dinlemek insana küfür gibi geliyor. Real Madrid'e transfer olan ve bu sene Dortmund'un şampiyonluğunda en büyük pay sahibi Nuri'yi Milli takıma adapte edememişken genç oyuncuları takıma kazandırmak neye yarar ki? Eldeki kaynaklardan yararlanamıyorken yeni kaynak yaratmak göz boyamaktan başka bir şey değildir.

Birazda Arda Turan konusuna değinmek istiyorum. Arda Milli takımda oynadığı futbol yüzünden kendi taraftarından küfür yemiş bir oyuncu. Milli takımın son dönemde aldığı galibiyetlerin hepsinde baş roldeydi. Arda yetenekli,kurtarıcı,lider falan ama Arda 3 haftadır top oynamıyor. Yazının en başında söylediğim gibi oyuncular önemli olabilir ama onları değişilmez kılarsanız kaybetmeye mahkumsunuzdur. Arda çıkar maça 2 gol atar kurtarıcı olursa 'yææ nasılda koydu,n'oldu lan?' diyebilirsiniz bana. Şunu unutmayın bu mantıkla hareket ettiğimiz için yıllarca 'Tuncay,en kötü durumundayken Nihat' gibi oyunculara tahammül ettik. Sonucunda hep kaybettik. Dünya Kupası ve Avrupa'da 3. olmak bize hep yetti. Değişimi önce kafamızda gerçekleştirmeliyiz belki ondan sonra başarılar geldikçe bir kültür oturtabiliriz.

Bu kadro Guus Hiddink kadrosu mu? Oğuz Çetin kadrosu mu? burada ayrımı yapmak çok güç. Bir gerçek var ki bu milli takım kurmaylarının seçimleri ve adalet duyguları güven vermiyor. Umarım yine kaybeden olmayız...


A MİLLİ TAKIM'IN BELÇİKA ADAY KADROSU:

Kaleciler: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Sinan Bolat (Standaart Liege), Tolga Zengin (Trabzonspor)
Defans: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Serdar Kesimal (Kayserispor), Gökhan Zan (Galatasaray), Servet Çetin (Galatasaray), Egemen Korkmaz (Trabzonspor), Emre Güngör (Gaziantepspor), Çağlar Birinci (Galatasaray), İsmail Köybaşı (Beşiktaş)
Orta saha: Hamit Altıntop (Real Madrid), Burak Yılmaz (Trabzonspor), Gökhan Töre (Chelsea), Selçuk İnan (Trabzonspor), Mehmet Topal (Valencia), Mehmet Topuz (Fenerbahçe), Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Mehmet Ekici (Werder Bremen), Selçuk Şahin (Fenerbahçe), Arda Turan (Galatasaray), Engin Baytar (Trabzonspor)
Forvet: Umut Bulut (Trabzonspor), Cenk Tosun (Gaziantepspor), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Kazım Kazım (Galatasaray)

Hiç yorum yok: